vrijdag 27 juli 2012

Snorkelen en vissen bij Rabbit Island

Om 9 uur staan twee tuktuks klaar om ons op te halen voor een dagje op zee. De kinderen willen graag vissen en snorkelen dus hebben we een boottocht geregeld die ons naar Rabbit Island brengt, op een half uurtje varen van Kep. De zee is wel wat anders dan de boottochtjes die we tot nog toe gedaan hebben op de rustiger vaarwateren. De golven klotsen om ons heen. De kinderen vinden het geweldig, al is het gevaar om zeeziek te worden niet echt veraf. Vanuit de boot in het water springen en dan proberen om er weer in te geraken is al een karwei op zich. Het snorkelen op zich staat ver af van wat we in Indonesië hebben gezien maar is toch de moeite waard. Zelfs Leon heeft nu gesnorkeld! Nochtans niet evident in die wilde zee.

 

Na het snorkelen varen we naar een plek dichterbij het eiland en mogen de kinderen vissen. De hengel van Yan ligt nog maar net in het water of hij heeft al beet! Hilariteit alom natuurlijk. Al vinden ze het ook wel zielig om de vis zo te zien spartelen in de boot. Onze gids doet de garnaaltjes aan de haakjes als vissenvoer en de jongens slaan aan het vissen. Even lijkt het alsof we een super grote vis gevangen hebben, maar de vislijn bleef gewoon steken aan een rots. Uiteindelijk vangt ook Oscar nog een mooie vis, niet echt groot maar wel een kleurrijk exemplaar.



















Omdat de golven te sterk opzetten brengen de bootsman en gids ons naar Rabbit Island waar we lekkere krab en garnalen voorgeschoteld krijgen als lunch.

























In de namiddag zwemmen de kinderen de hele namiddag in zee. Sommigen laten zich nog masseren op het strand, maar dan moeten we snel terug omdat de golven anders te gevaarlijk worden. De terugweg was zoniet nog bewogener dan de heentocht. Het water spat wild om zich heen en maakt ons allemaal nat. Foto's hebben we er om die reden niet van kunnen maken. Het leek wel een attractie in één of ander pretpark. De kinderen hebben met volle teugen genoten. Wij waren toch enigszins blij dat toen we weer veilig de overkant bereikten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten